ATB

De mountainbikesport is ontstaan in Californië, in de jaren zestig en zeventig. Mountainbikes bestonden destijds nog niet, ze werden door de berijders zelf in elkaar gezet.

Het was pas in de late jaren zeventig en de vroege jaren tachtig dat fietsproducenten startten met de productie van mountainbikes met gebruik van lichtgewichtmaterialen. Gary Fisher wordt gezien als de eerste producent van de mountainbike in 1979. De modellen waren eigenlijk gewone wegfietsen met een breder frame en vork om bredere banden toe te laten. De sturen waren ook anders, ze waren recht en niet lichtjes gebogen zoals sturen op racefietsen. Ook waren sommige onderdelen rechtstreeks overgenomen van de BMX-fiets. Tot medio negentiger jaren van de vorige eeuw hadden mountainbikes een wegfietsstijl en -afmetingen. Omdat het mountainbiken populairder werd en er ook agressievere rijstijlen kwamen, kwamen er nieuwe modellen die sterker en beter waren en de passende afmetingen hadden om agressiever te kunnen rijden.

ATR Wielersport is specialist op het gebied van deze fietsen. Niet alleen advies bij aankoop voor een juiste fiets is belangrijk, maar wat dacht u van het onderhoudt? Hoeveel krijgt een mountainbike wel niet te verduren tijden een bosrit, of over een kiezelsteen afdaling in de bergen?
Uw moet er op kunnen vertrouwen dat uw fiets u niet in de steek laat, daarom ATR Wielersport.

Onze merken:
– Gary Fisher
– Trek